Bra placering av beachflaggor

Beachflaggor är bland de bästa reklampelarna, eftersom de ger dig en fantastisk flexibilitet. Dessutom är de höga och syns över huvudet på folk. Det gör att flaggorna kan placeras nästan var som helst och ändå få bra effekt.

Om du designar dina beachflaggor på ett smart sätt kommer de dessutom både sticka ut och få fram ditt budskap på ett sätt som gör att åskådare och besökare kommer minnas det. Välj gärna en färgad bakgrund på din beachflagga, för att vara annorlunda än de vanliga “vit med företagslogga”-flaggorna som många har.

Placering utomhus

När det gäller att placera dina beachflaggor smart utomhus finns det en del saker du behöver ta med i beräkningen. Den exakta placeringen beror på just dina förutsättningar, men nedanstående punkter ger några generella råd.

  • Publik – välj alltid en placering där det finns en stor potentiell publik, alltså där mycket människor rör sig och passerar.
  • Visibilitet – placera gärna beachflaggan lite för sig själv för att ge en extra wow-effekt. Står det ett helt hav med flaggor sticker den ut mindre.
  • Väder och vind – välj alltid en solig placering om du kan. Beachflaggor klarar av vind bra, och de gör sig till och med lite bättre med fladder i duken, men undvik så hård blåst att de välter.

Placering inomhus

Om du har tänkt ställa dina beachflaggor inomhus är det viktigt att du tänker på alla begränsningar som kan finnas. Takhöjd är en typisk sådan. Det är viktigt att komma ihåg att dels ska flaggan få plats utan att slå i taket, men det är också bra om du kan lyfta den för att flytta den utan att du river ned exempelvis taklampor.

Ofta när det handlar om placering inomhus är det klokt att välja en av de mindre modellerna, just för att den ska gå att hantera.