Vilken grund ska man ha till sin beachflagga?

När du ska skaffa en beachflagga är det viktigt att du funderar igenom var du har tänkt placera den. Om du har tänkt använda flaggan utomhus finns det flera olika sätt att förankra den, och vilket som passar bäst beror på vad det är för underlag.

Storleken på flaggan är också viktig att ta med när du funderar på vad du ska ha för fötter till dina beachflaggor. Och, inte minst viktigt, de olika förankringsmetoderna kräver olika stora arbetsinsatser. Har du mycket tid och en permanent placering väljer du en annan fot än om du ska flytta runt dina flaggor.

Väder och vind påverkar

Om du ska ha din flagga på ett ställe som är extra utsatt för väder och framför allt vind, så är det extra viktigt att förankra den. Beachflaggor är relativt tåliga och går inte sönder av att välta, men en liggande flagga syns sämre, och ger också ett slarvigt intryck.

Om du har en någorlunda permanent placering så kan du välja markspik eller markskruv, där du verkligen förankrar flaggan i marken. Detta ger en stadig placering av din flagga, och ett bra skydd mot vind. Dock krävs det lite arbete för att få ner dem i marken.

Nackdelen är att det är lite krångligare att flytta flaggan om du skulle vilja det.

För maximal flexibilitet

Om du är ute efter så stor flexibilitet som möjligt och vill kunna ställa din flagga på olika ställen vid varje tillfälle, så ska du titta på markplattor. Både de i metall och de olika vattenfyllda “plattorna” ger dig en stabil förankring samtidigt som de är enkla att flytta.

Nackdelen med dessa är förstås att de är lite lättare att välta, och då behöver du ha lite mer koll på din flagga för att kunna ställa den upp igen om om det skulle hända.